Lover «WLAN» med mangedoblet hastighet

En rekke IT-giganter står bak teknologien.

Lover «WLAN» med mangedoblet hastighet

En rekke IT-giganter står bak teknologien.

Wireless Gigabit Alliance (WiGig) kunngjorde i går at den har fullført en spesifikasjon om forente, trådløse nettverk, som i tillegg til å støtte dagens 802.11-baserte nettverk, også tar i bruk 60 GHz-båndet for å kunne levere langt høyere hastigheter over noe kortere avstander enn det som kjennetegner dagens trådløse lokalnett.

Over avstander på mer enn 10 meter skal utstyr basert på WiGig version 1.0 kunne overføre data med hastigheter på opptil 7 gigabit per sekund. Hastigheten vil dog avhenge implementeringen som brukes, men 1 Gbit/s anses som et minimum for enhet.

Teknologien bygger på MAC-laget (Media Access Control) til IEEE 802.11-standarden og vil dermed være bakoverkompatibel med slikt utstyr.

De høye hastighetene er først og fremst ment over direkte overføring av båndbreddekrevende innhold, særlig HD-video, mellom for eksempel pc-er, mobiltelefoner, tv-er og andre typer skjermer, mediespillere, digitale kameraer og mye annet.

Det som også gjør WiGig til mer interessant enn mange av de andre, trådløse teknologiene med tilstrekkelig kapasitet til overføring av HD-video, er at alliansen har fått med seg noen av de viktigste utstyrs- og komponentleverandørene i IT-bransjen.

Dette inkluderer blant andre Intel, AMD, Nvidia, Microsoft, Samsung, LG Electronics, Broadcom, NEC, Atheros Communications, Toshiba, Dell, Panasonmic, Nokia, Marvell og Texas Instruments.

Spesifikasjonen skal først utgis i første kvartal av 2010.

    Les også:

Til toppen