Windows 10 blir en gratis oppgradering for mange, men trolig ikke for så mange som Microsoft antydet før helgen. (Bilde: Microsoft)

Windows 10

Lovet gratis Windows 10 til «alle»

Men så trakk Microsoft løftet tilbake.

Microsoft skapte en del bølger i diverse internett-fora i helgen etter at selskapet på fredag publiserte et blogginnlegg hvor det gikk klart fram at alle som deltar i selskapet Insider-program for Windows 10, vil motta den ferdige Windows 10-utgivelsen som en oppdatering, og at denne vil forbli aktivert.

Forfatteren av blogginnlegget, Gabe Aul, bekreftet dette senere i en tvitring.

Noe skjæres bort: Dette mister du med Windows 10 

Ikke krav om nyere Windows

Begge deler ble raskt tolket som at Microsoft nå har endret forutsetningen for å få tilgang til en gratis Windows 10-lisens. For det Aul presiserer i tvitringen, sier ingenting om at man må ha Windows 7 eller nyere fra før.

Dermed var det en del som nå trodde de skulle få en gratis Windows 10-lisens til for eksempel sin Mac, sin Windows Vista-pc eller sin Linux-pc, bare ved å delta i Windows Insider-programmet for Windows 10.

Endret teksten

Men nå ser det ut til at Microsoft har tatt munnen litt for full. Blogginnlegget ble i løpet av helgen endret slik at det ikke lenger gir noe løfte om at den ferdige Windows 10-installasjonen, som skal være klar den 29. juli, vil forbli aktivert.

Nå skal det sies at Aul allerede i den opprinnelige utgaven av blogginnlegget skrev at bare de som kjører Genuine Windows 7 eller Windows 8.1 kan oppgradere til Windows 10 som en del av gratisprogrammet. Men dette forutsetter ikke at man har vært med i Windows Insider-programmet.

Neowin har her en kopi av det opprinnelige avsnittet i blogginnlegget, som senere ble endret. Etter det digi.no kjenner til, har ikke Microsoft eller Aul kommentert endringen. Kommentarfeltet til blogginnlegget har blitt stengt.

Les du denne? Dette er en Windows 10-pc 

Microsoft-konto

Blogginnlegget til Aul handler egentlig om i hvilke tilfeller man må bruke en Microsoft-konto for å oppgradere til Windows 10. Dette er nødvendig for å delta i Windows Insider-programmet, men ikke for å oppgradere fra Windows 7 eller 8.1 på vanlig måte.

Det opplyses forøvrig at Windows Insider-programmet vil fortsette også etter lanseringen av Windows 10, og at nettleseren i neste Windows 10-bygg vil skifte navn fra Project Spartan til det offisielle Microsoft Edge.

Analytikere: Tror Windows 10 vil bremse pc-salget 

Til toppen