Løvtynn TV-skjerm i plast!

Cambridge Display Technology vil sammen med Seiko-Epson i løpet av året vise frem en farge-tv skjerm i plast. Selskapene samarbeider om å utvikle TV- og PC-skjermer ved CDTs teknologi kjent som lysemitterende polymer.

Forrige mandag demonstrerte selskapene sammen den første prototypen. Et knøtt på 50 kvadratmillimeter, kun to millimeter tykk. Prototypen viste kun sort/hvit, og er beregnet på bærbare digitale kamera.

Fordelen med teknologien er at skjermen er like god å se på fra alle vinkler, og den er meget rask. Dette gjør skjermen adskillig mer anvendelig enn tradisjonelle LCD-skjermer og Polydisplays EASL-teknologi.

Teknologien var i utgangspunktet tenkt brukt på forbrukerelektronikk som mobiltelefoner, barbermaskiner og instrumentpaneler. Både oppløsning og hastighet er nå - i følge selskapene - så god at man i løpet av få år kan kommersialisere skjermer til PC og tv. For en nærmere forklaring av teknologien, benytt lenkene i høyre marg.

Cambridge Display Technology eies med 25 prosent av Cambridge University. Intel har en mindre eierandel i selskapet, det samme har dataguruen Esther Dyson.

Til toppen