BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lucent kjøper Octel

Lucent Technologies betaler 1,8 milliarder dollar - nesten 14 milliarder kroner - for Octel, et selskap som utvikler systemer for talepost på Internett.

Øystein Kvistad
21. juli 1997 - 15:07

Lucent, som i fjor ble skilt ut som eget selskap av AT&T, plugger igjen et hull i sitt produktsortiment ved kjøpet av Octel, som dessuten tilfører Lucent en ny kundekrets av store selskaper. Lucent har stort sett hatt små og mellomstore selskaper som kunder på talepostområdet.

Octel kommer også styrket ut av oppkjøpet ved at selskapet får ta del i Lucents sterke posisjon på markedet for kontortelefoner samt Lucents sterke bånd til leverandører av teletjenestester, i henhold til en kommentator i Wall Street Journal.

Oppkjøpet av Octel er det siste i en serie betydelige markedsgrep Lucent har gjort den siste tiden for å oppgradere og styrke virksomheten. Med utsikter til skjerpet konkurranse fra såvel europeiske som asiatiske aktører, inngikk Lucent i forrige måned et joint venture-samarbeid med nederlandske Philips Electronics NV.

Kilder i Lucents toppledelse sier til Wall Street Journal at de vurderer ytterligere oppkjøp og omfattende samarbeidsavtaler i nær framtid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra