RESULTATERFINANS

Lucent: Skal kutte 10.000 ansatte

En analytiker på Wall Street mener at 10.000 ansatte skal kuttes hos den amerikanske teknologi-giganten Lucent. Dette kommer som følger av en restrukturering på hele 1 milliard dollar i selskapet.

Sigvald Sveinbjørnsson
24. jan. 2001 - 13:04

Oppsigelsene flagrer i det amerikanske teknologi-markedet. I dag kom meldingen om at det amerikanske storselskapet Lucent Technologies (LU) skal si opp 10.000 ansatte i en restruktureringsprosess som vil koste omtrent 1 milliard dollar, 8,7 milliarder norske kroner.

Disse opplysningene kommer fra en Wall Street analytiker.

Dette er flere analytikere på Wall Street enig i. Lucent har de siste par kvartalene slitt med lønnsomheten.
Analytikerne venter at restruktureringen og oppsigelsene vil bli offentliggjort denne uken, idet selskapet skal legge frem tallene for siste kvartal.

Det siste året har vært en gedigen katastrofe for Lucent, som har sett aksjekursen rase med mer enn 80 prosent. Selskapet, som er en stor leverandør til telekom-industrien, har for alvor merket en nedgang i økonomien - både i markedet og på Wall Street.

Analytikerne mener det haster for selskapet å spare inn på kostnadene, og oppsigelsene skal sørge for mesteparten av dette, melder Wall Street Journal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra