Lucent slår følge med Cisco og NorTel

Nettverksutstyrsprodusenten Lucent Technologies vil bygge et nytt forskningslaboratorium ved universitetet i Nord-Carolina. Laboratoriet skal fylles med 500 forskere.

Nettverksutstyrsprodusenten Lucent Technologies vil bygge et nytt forskningslaboratorium ved universitetet i Nord-Carolina. Laboratoriet skal fylles med 500 forskere.

Ifølge Associated Press blir det nye anlegget på over 36.000 kvadratmeter og skal være i drift allerede til neste vår. Forskningslaben skal spesielt fokusere på (fiber)optiske teknologier, ifølge Gerry Butters som leder Lucents fiberoptikkgruppe.

- Vårt "Photon Valley" - et virtuelt samfunn av forskere, utviklere og produsenter som arbeider sammen om et felles mål om å bedre kapasiteten innen fiberoptikk - vil i fremtiden utgjøre et minst like stort kapittel i USAs leksika som Silicon Valley utgjør i dag, er Butters' spådom.

Lucents storsatsing i Nord-Carolina kommer ikke uventet. Selskapets to viktigste rivaler - Cisco Systems og NorTel (Northern Telecom) - er begge tungt til stede i det kompetansetunge området. I skrivende stund sysselsetter NorTel 7.500 personer i regionen, mens Cisco har varslet at de akter å utvide sin arbeidsstokk fra 1000 til 4000 i løpet av den kommende femårsperioden.

Wall Street Journal omtaler området rundt universitetet i Nord-Carolina som "USAs tredje høyteknologi-korridor" der både Cisco, NorTel og Lucent er tilstede. De to andre er Silicon Valley og den ikke fullt så mye omtalte Route 128 i Boston.

Lucent sysselsetter fra før 2200 personer ved anlegg i Nord-Carolina, nærmere bestemt i Greensboro, Winston-Salem og Charlotte. Ved det nye laboratoriet vil forskningen konsentreres om fremtidens løsninger for optiske fibernettverk til data- og teleoverføring.

Til toppen