Lucent vurderer europeisk tilbaketog

Amerikanske Lucent bekrefter at en vurderer å selge eller legge ned sine europeiske fabrikker.

Amerikanske Lucent bekrefter at en vurderer å selge eller legge ned sine europeiske fabrikker.

Det er selskapets økonomiske problemer som nå gjør at selskapet er i ferd med å endre på sin hovedstrategi. Det tyskspråklige magasinet Wirtschaftswoche beskriver nedleggelse som om 25 prosent av forskningspersonalet, 40 prosent av salg og 35 prosent av transport og logistikk må gå, mens det for øvrige grupper var snakk om så mye som 50 prosent.

Selv om Lucent bekrefter at selskapet vurderer sin tilstedeværelse med egne produksjonsfasiliteter i Europa, karakteriserer selskapet bladets opplysninger som spekulasjon, men bekrefter at selskapets forretningsmodell skal endres.

Lucent har allerede varslet at selskapets tredjekvartal (fiskalt) var dårligere enn ventet med et tap på over 3 milliarder dollar, og med et inntektsfall på 21 prosent.

Selskapet har allerede barbert bemanningen betydelig og skal si opp inntil 20.000 ansatte i inneværende kvartal i tillegg til 19.000 jobber som allerede er kuttet.
Alcatel skrinla i slutten av mai planene om å kjøpe Lucent, noe som framskyndet selskapets behov for å restrukturere virksomheten og skape lønnsom drift.

Til toppen