- Ludo har betalt

Unngår å bli kuttet fra nettet til Ventelo.

- Ludo har betalt
Ludo Mobil, med Idar Vollvik i spissen, har betalt 7 millioner kroner til Ventelo. Dermed unngår selskapet at deres kunder får sperret telefonen i dag. Bilde: Ludo Mobil

Denne uken ble det klart at Ludo Mobil sine kunder ikke blir kastet ut av teleselskapet Ventelo sitt nett etter at selskapene ble enige om et forlik. Ventelo gikk i forrige uke ut og begjærte Ludo Mobil konkurs etter at selskapet, som ledes av Idar Vollvik, ikke har betalt for seg siden i fjor sommer.

Ventelo varslet også om at de ville stenge linjene til Ludo Mobil sine kunder fredag 3. februar.

Men da de to selskapene ble enige om en forliksavtale tirsdag denne uken unngikk Ludo Mobil fullstendig kollaps dersom de betalte 1 million kroner samt forskuddsbetaling. De pengene ble innbetalt torsdag, melder Ventelo i en pressemelding.

– Jeg kan bekrefte at syv millioner ble innbetalt til Ventelo i går. Det kommer i tillegg til den millionen som ble betalt tidligere i uken, sier Kristian Adolfsen til NA24. Hotellmiliardær Adolfsen har vært en av de viktigste investorene for Idar Vollvik og Ludo.

Men innen 16. februar må Vollvik og Ludo Mobil skaffe tilveie ytterligere 20 millioner til Ventelo. Da digi.no snakket med Vollvik tidligere denne uken opplyste han at de var i ferd med å hente inn pengene fra Ludo Mobil sine aksjonærer.

Dersom selskapet ikke klarer å hente disse midlene vil selskapet være på god vei til skifteretten og Vollviks mobileventyr vil bli lagt i grus.

Forrige torsdag meldte digi.no at Telenor vurderte å kjøpe kundebasen til Ludo Mobil for et sted mellom 50 og 60 millioner kroner. Blant annet kunne vi presentere et avtaleutkast som angir rammene for dette oppkjøpet. Men Telenor trakk seg i siste sekund.

Nå må Vollvik og Ludo Mobil skaffe en ny leverandør. Senest 1. mai vil Ventelo nemlig stenge selskapets kunder ute fra sitt nett. Får ikke Ludo en ny leverandør inne den tid vil det bli kroken på døren for en av utfordrerne i det norske mobilmarkedet.

    Les også: