TELEKOM

Ludo og Ventelo møtes i retten

Vollvik skal slåss om Ludo-kundene neste onsdag.

Idar Vollvik og Ludo Mobil skal møte Ventelo til rettsmøte onsdag 1. februar.
Idar Vollvik og Ludo Mobil skal møte Ventelo til rettsmøte onsdag 1. februar.
27. jan. 2012 - 15:02

Torsdag ble det kjent at Ludo Mobil, med Idar Vollvik i spissen, er begjært konkurs av sin leverandør Ventelo. Dette skjedde kort tid etter at Telenor trakk seg fra å kjøpe Ludo Mobil sine kunder og som en følge av at Ventelo har flere titalls millioner kroner utestående fra mobilutfordreren.

Ventelo meldte også at de ville stenge forbindelsen til Ludo Mobil sine kunder fredag 3. februar, og at de innen den tid må finne seg en annen leverandør. Dersom dette skjer er Ludo Mobil nærmest verdiløst ettersom de vil miste alle sine kunder.

Ikke overraskende er Idar Vollvik rasende. Han har gått til frontalangrep på Ventelo og beskylder teleselskapet for å stjele kundebasen som Ludo Mobil har bygget opp. Nå har han imidlertid samlet et lite håp til neste onsdag.

Da har nemlig Asker og Bærum tingrett innkalt til rettsmøte for å behandle en begjæring fra Idar Vollvik og Ludo Mobil om en midlertidig forføyning mot Ventelo. Dersom Ludo får medhold kan ikke Ventelo stenge Ludos kunder ute av nettet neste fredag.

Det var en svært fornøyd Vollvik som ringte digi.no med nyheten om rettsmøtet fredag ettermiddag.

– Vi i Ludo Mobil er glade for dette, og jobber nå også i sluttfasen med en avtale om ny samarbeidspartner på mobile tjenester, sier Vollvik til digi.no

Ventelo bekrefter at de har mottatt begjæringen.

– Vi vil besvare denne begjæringen i rettsmøte på onsdag, sier Heidi Egede-Nissen, kommunikasjonsdirektør i Ventelo til digi.no.

Begjæringen vil ikke ha noen praktiske konsekvenser ettersom Ventelo uansett ikke skulle skru av kundetilgangen før rettsmøtet har funnet sted. Men dersom retten kommer til at det er grunnlag for å undersøke saken nærmere, kan det være en sjanse for at Ventelo ikke får lov til å stenge Ludo-kundene ute.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.