Lufthansa "delte" ut kredittkortnummer

Det er lite poeng i å sikre seg på Internett når andre lar fengselsinnsatte sortere den samme informasjonen.

Det er viktig å sikre seg når man handler på Internett, men kanskje vi ikke bør la oss skremme av alle teoretiske og avanserte metoder for svindel. Det viser seg ofte at det ikke er datamaskiner, men mennesker som krøller til ting.

Har du reist med Lufthansa i det siste, bør du kanskje sjekke bankkontoen ekstra nøye. Den tyske avisen Hamburger Abendblatt kan avsløre følgende utrolige sikkerhetsglipp fra det tyske flyselskapet:

For å redusere kostnadene ved sortering av gamle flybilletter (trolig bestillinger), hadde selskapet outsourcet aktiviteten til et eksternt selskap. Dette selskapet leide innsatte i tyske Glasmoor-fenglset. De innsatte smilte, for bestillingene inneholdt både navn, kredittkortnummer, adresser og underskrifter.

At man heller ikke ransaket de innsatte etter endt arbeidsdag, gjorde saken enda verre. Ifølge den tyske avisen førte sorteringen av bestillingene til en hyggelig ekstrainntekt for fengselsfuglene, blant annet med kredittkort-numrene til kjendiser som toppmodellen Claudia Schiffer. De innsatte hadde også en effektiv måte å finne de med fetest bankkonto - slike mennesker flyr jo gjernepå førsteklasse eller business-klasse.

Fengselsdirektøren skylder på Lufthansa og hevder at selskapet kjente til risikoen. Billettsorteringen i fengselet skal ha blitt stoppet i mars i år.

Til toppen