Lukrativt brannmurmarked

En studie utført i USA viser at markedet for firmaer som tilbyr brannmurprogramvare vil vokse kraftig fram mot 2001.

En studie utført i USA viser at markedet for firmaer som tilbyr brannmurprogramvare vil vokse kraftig fram mot 2001.

Markedet for brannmurprogramvare er forventet å øke til 286 millioner i år og 729 millioner i 2001. I 1996 ble det omsatt for 220 millioner. Dette ifølge en studie utført av International Data Corp.

Brannmurprogrammer legger restriksjoner på tilgangen til nettverk og forhindrer dermed hackere fra å nå filene dine via Internett. Programmene fungerer på samme måte som portvakter. Det drar tilsides innkommende datatrafikk og sjekker papirene. Stemmer de, går porten opp og informasjonen kan passere.

Ifølge IDC ble 1996 et år som gikk både bra og dårlig for industrien. Den samlede eksporten av programvare økte, mens prisene gikk ned. Mye av forklaringen til dette er at leverandørene begynte kun å levere programvare isteden for både programavare og eksternt utstyr, forklarer Ted Julian i IDC.

USA dominerer nå markedet for denne type programvare og vil fortsette med det ut 2001, ifølge IDG. Det er ventet at USAs andel synker fra 68 prosent i dag til 38 prosent i 2001. I 1996 var Vest-Europa nest størst med 15 prosent av den produserte programvaren, mens Asia/Japan fulgte like bak.

Blant investorene i markedet ryktes det at Microsoft planlegger å legge til brannmursteknologi i ny serverprogramvare som snart kommer på markedet. Dette kan gå hardt utover små selskaper som har vært pionérer på området.

Andre estimater for markedet varierer, og endel investorer har selskaper som produserer brannmurteknologi som det amerikanerne kaller "must buys". Dette fordi flertallet av firmaene som har Internett/intranettløsninger fortsatt ikke er tilstrekkelig godt sikret med brannmurer. Når de interne nettverkene i bedriftene forandres til internettilpassede løsninger, kan markedet for brannmursteknologi vise seg å være enormt.

Til toppen