Luksusprostituerte med bærbare PC-er

Den nyeste datateknologien benyttes ikke bare til stuerene formål. Luksusprostituerte i Detroit bruker sin bærbare til å finne kunder.

Den nyeste datateknologien benyttes ikke bare til stuerene formål. Luksusprostituerte i Detroit bruker sin bærbare til å finne kunder.

Sivile politimenn i Detroit pågrep nylig 34 prostituerte kvinner som gikk rundt med bærbare datamaskiner og brukte Internett til å arrangere møter med kunder.

- Dette var ikke slitne, narkomane prostituerte, sier politibetjent Clinton Kirkwood til Associated Press. Kirkwood ledet den skjulte razziaen (med det treffende navnet) Operation LUST (Lewd Undercover Strike Team).

De fleste av de mistenkte som ble arrestert kom fra Texas, California og Hawaii.

Politiet har lenge hatt mistanke til at de prostituerte benyttet sine bærbare PC-er til å finne kunder og arrangere møter. Etterforskere har nå funnet ut at de benyttet et spesielt nettsted.

- Vi så på nettstedet, og fant ut hvor de skulle, sier Kirkwood. - Det er derfor vi fant så mange av dem.

Politiet beslagla fire kjøretøy, en mengde mobiltelefoner og hundrevis av dollar under razziaen. Ifølge Kirkwood blir datamaskinene tilsynelatende glemt på hotell-rommene.

I tillegg til å hjelpe politiet med å oppspore prostituerte, brukes datamaskiner i stadig større grad til å finne mistenkte kriminelle.

Joe Duke, som er detektiv ved Oakland County Sheriff Department, sier til AP at de nå har etablert en egen avdeling for datakriminalitet.

- Bruken av PC og Internett øker kraftig hvert år, også blant de kriminelle. Det som bokførere og bank-folk har gjort på lovlig vis i mange år, blir nå gjort av skurker for å utføre kriminelle handlinger, avslutter han.

Til toppen