Lulzsec-hacktivister innrømmer skyld

Anklaget for datainnbrudd, kyberangrep og hærverk.

Lulzsec-hacktivistene innrømmer innbrudd og angrep mot Pentagon, CIA og det britiske rikspolitiet SOCA.
Lulzsec-hacktivistene innrømmer innbrudd og angrep mot Pentagon, CIA og det britiske rikspolitiet SOCA.

Anklaget for datainnbrudd, kyberangrep og hærverk.

Fire medlemmer av hacktivist-gruppen Lulzsec ble framstilt for en rett i England i går (Southwork Crown Court), anklaget for tilfeller av datakriminalitet i perioden februar til september 2011.

To av dem erklærte seg skyldig i flere av tiltalepunktene. De to andre erklærte seg ikke skyldig. Rettssaken mot de fire er berammet til 8. april 2013.

Den mest omfattende tiltalen, med til sammen åtte punkter, var rettet mot 20 år gamle Ryan Cleary. Cleary, som er britisk statsborger, erklærte seg skyldig i seks av tiltalepunktene, blant annet datainnbrudd mot Pentagon og CIA, tjenestenektangrep mot blant annet kringkastingsselskapet Fox Broadcasting, det britiske rikspolitiet SOCA (Serious Organised Crime Agency) og den nasjonale britiske helsetjenesten NHS (National Health Service), samt innbrudd og hærverk mot News International-avisene The Sun og The Times. Han erklærte seg ikke skyldig i to tiltalepunkter om publisering av ulovlig ervervet informasjon.

19 år gamle Jake Davis måtte svare for fire tiltalepunkter, og erklærte seg skyldig i to av dem. I likhet med Cleary erklærte Davis seg uskyldig i to tiltalepunkter om publisering av ulovlig ervervet informasjon.

De to som avviste alle tiltalepunktene var 25 år gamle Ryan Ackroyd og en 17 åring hvis navn ikke kan oppgis fordi vedkommende var mindreårig da de påståtte forbrytelsene ble begått.

Alle unntatt Cleary ble sluppet fri under kausjon. Cleary var innvilget fri under kausjon etter pågripelsen i fjor sommer, men brøt betingelsene da han prøvde å ta kontakt med en amerikansk Lulzsec-leder, kjent som «Sabu», ved juletider. «Sabu» er siden identifisert som Hector Xavier Monsegur, og det ble kjent i mars at han var informant for FBI.

I forrige uke ble Cleary også siktet av en rett i Las Angeles i den amerikanske delstaten California. Tiltalepunktene overlapper den britiske tiltalen. Myndighetene i California skal ha signalisert at det ikke er aktuelt å begjære Cleary utlevert.

Ifølge Clearys britiske forsvarer lider han av Aspergers syndrom.

Av de fire som ble framstilt for retten i går, er det Jake Davis som tidligere er blitt utpekt som den mest framtredende. Scotland Yard han tok initiativet til Lulzsec, sammen med «Sabu» og to andre (se artikkelen Tenåring siktet for Murdoch-hack).

Til toppen