LulzSec tar farvel

Hackergruppa sier de legger ned, og ber om revolusjon.

27. juni 2011 - 09:19

Den satiriske hackergruppa Lulz Security (LulzSec), som i snart to måneder har skapt overskrifter etter en serie profilerte datainnbrudd, kunngjorde i helgen at de legger ned.

I en melding spredt fra gruppas twitterprofil sier de at deres «planlagte 50-dagers cruise nå er over».

Det gis ingen nærmere forklaring om hvorfor de gir seg.

Lulz, hvis navn er Internett-slang for latter utløst av skadefryd, har tatt på seg ansvaret for angrep mot blant annet Sony, Nintendo, det amerikanske senatet, CIA, og tv-kanalen Fox.

Nye lekkasjer

I forbindelse med avskjeden har de publisert en serie dokumenter, som skal inneholde konfidensiell informasjon.

Filen på en halv gigabyte er delt ut på The Pirate Bay, og inneholder blant annet interne data fra teleselskapet AT&T, samt innloggingsdetaljer for 200.000 brukere av HackForum.net, ifølge Forbes.

Ber om revolusjon

Hackergruppen, som ifølge dem selv har bestått av seks medlemmer, ber samtidig til revolusjon. Oppfordringen kan sees på som at de ber støttespillere samles om nettaktivistfenomenet Anonymous.

- Vi håper, ønsker, ja trygler om at bevegelsen manifisterer seg som en revolusjon som kan fortsette videre uten oss. Støtten vi har samlet på så kort tid er virkelig overveldende. Vi blir spake. Vær så snill og ikke stopp. Sammen, forent, kan vi trampe ned våre felles undertrykkere og tilegne oss makten og friheten vi fortjener, heter det i uttalelsen som lørdag ble publisert på nettstedet pastebin.com.

«Med disse siste ord er det på tide å ta farvel. Vårt planlagte 50-dagers cruise er over, og nå må vi alle seile inn i horisonten, og etterlate - håper vi - insipirasjon, frykt, fornektelse, glede, godkjenning, avvisning, hån, forlegenhet, omtanke, sjalusi, hat og selv kjærlighet. Hvis noe, er det vårt håp at vi hadde en mikroskoptisk effekt på noe, et eller annet sted.»

Ifølge BBC blir kunngjøringen tolket som et tegn på at medlemmene er nervøse etter den siste tidens politietterforskning av gruppen. I forrige uke ble en 19-åring arrestert i Storbritannia, mistenkt for svindel og datainnbrudd.

En annen teori er at rivaliserende hackeregrupper som th3j35t3r og A-Team, som angivelig har publisert avslørte detaljer om Lulz-medlemmer, inkludert fulle navn, kan ha skremt dem til å gi seg.

Myndighetene i USA og Storbritannia fortsetter nå jakten på Lulz-medlemmene. En ikke navngitt kilde i politiet som arbeider med saken sier følgende til Financial Times:

- Vi kjører hardt på for å få hovedaktørene arrestert. Jeg liker å tro at de føler presset nå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.