Lumia-salget falt med sju prosent

Nokia kom med tallet til slutt.

Lumia-salget falt med sju prosent
Mange Lumia-telefoner forble trolig usolgte i forrige kvartal, etter at etterspørselen falt med nesten sju prosent. Bilde: Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Da Nokia la fram resultatet for fjerde kvartal av 2013 i går, ble det ikke oppgitt hvor mange smarte enheter av typen Lumia selskapet hadde levert i dette kvartalet. Nokia har tidligere pleid å oppgi dette i kvartalsrapporten.

Senere har også dette tallet blitt kjent. Til Wall Street Journal forteller finansdirektør i Nokia, Timo Ihamuotila, at selskapet leverte 8,2 millioner Lumia-enheter i forrige kvartal og 30 millioner i hele 2013.

Som regnskapstallene antydet, er dette betydelig lavere enn de 8,8 millioner enhetene selskapet leverte i tredje kvartal.

Tradisjonelt er fjerde kvartal det beste kvartalet i året for salg av forbrukerelektronikk. Derfor er salgssvikten egentlig større enn de rene tallene forteller.

Nokia oppgir selv at hard konkurranse er årsaken til salgssvikten. Men det at Nokia snart overlater mobildivisjonen til Microsoft har nok skapt en viss uro som har slått negativt ut på både salg og markedsføring.

Det store spørsmålet for det inneværende året er om Microsoft alene vil kunne greie å skape mer etterspørsel etter Lumia-telefonene, uten hjelp fra Nokia og dette selskapets svært så anerkjente varemerke.

    Les også: