Lunder til Russland

Nylig avgått administrerende direktør i Telenor Privat, Jo Lunder, flytter til Moskva for å overta en direktørstilling i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

Nylig avgått administrerende direktør i Telenor Privat, Jo Lunder, flytter til Moskva for å overta en direktørstilling i det russiske mobilselskapet VimpelCom.

Lunder (37) fikk altså ikke særlig lang tid på å arbeide med det norske mobilmarkedet som var planen da han sluttet i sjefsjobben i Telenor Privat for å gå tilbake til jobben som viseadministrerende direktør i Telenor Mobil. I månedsskiftet august/september drar han til Moskva for i første omgang i ett år å arbeide i VimpelCom som viseadministrerende direktør ("chief operating officer").

Det vil foreløpig ikke bli tilsatt noen erstatter for Lunder i Telenor Mobil.

Visekonsernsjef i Telenor, Terje Thon sier at Lunder får en helt sentral posisjon i VimpelCom, og står overfor en betydelig utfordring når det gjelder å styrke VimpelComs virksomhet i den sterkt økende konkurransen om å videreutvikle det russiske telekommunikasjonsmarkedet. Telenor vil nå få en betydelig innflytelse i VimpelComs toppledelse gjennom Jo Lunders posisjon, uttaler Thon, og viser til at både Lunder og Telenors landansvarlig i Russland, Magnus Dokset, vil inngå i VimpelComs konsernledelse sammen med administrerende direktør Dmitrij Zimin, og to russiske kollegaer.

Telenor overtok i mai offisielt sin eierandel i det russiske mobilselskapet på 25 prosent og en aksje, noe som sikrer negativ kontroll over selskapet. VimpelComs mobiltjeneste markedsføres under varemerket Bee Line og er ett av to mobilselskap som dekker Moskva-regionen, foruten at selskapet har lisenser for andre områder i Russland som tilsammen inkluderer 100 millioner mennesker.

Til toppen