Lunken mottakelse for omstridt hackerfilm

Filmen 'Takedown' handler om jakten på den amerikanske hackeren Kevin Mitnick. Nå åpner filmen i Frankrike, til heller lunken mottakelse.

Filmen 'Takedown' handler om jakten på den amerikanske hackeren Kevin Mitnick. Nå åpner filmen i Frankrike, til heller lunken mottakelse.

Den kontroversielle filmen om jakten på hackeren Kevin Mitnick åpnet nylig i Frankrike. Filmen er basert på den like kontroversielle boken 'Takedown: The Pursuit and Capture of America's most Wanted Computer Outlaw - By The Man Who Did It', som forteller om dataeksperten Tsutomu Shimomuras jakt på Mitnick.
Les om Mitnick-saken:

Filmselskapet Miramax kjøpte rettighetene i kjølvannet av Mitnicks arrestasjon i februar 1995, og filmen var ferdig allerede i 1998. Shimomura solgte både bok- og film- rettighetene for en hemmelig sum i oppstyret etter politiaksjonen mot Mitnick, melder Security Focus.


Miramax lanserer filmen via underselskapet Dimension Films, og den er fullt ut basert på Shimomuras versjon av hendelsene, som er skrevet i samarbeid med New York Times-reporteren John Markoff.

Tidlige versjoner av filmens dreiebok fremstilte Mitnick som både depressiv og potensielt homicidal, men etter blant annet demonstrasjoner utenfor Miramax' hovedkontor i New York ble manus omskrevet til den endelige versjonen som foreligger idag.

Siden innspillingen har filmen ligget på vent, med rykter om at den skal slippes rett på video eller kabel-TV.

Filmen, som i Frankrike heter Cybertraque og er dubbet til lokalspråket, har fått heller laber kritikk fra franske anmeldere ifølge Security Focus.

Mitnick ble dømt for syv tilfeller av datakriminalitet, og satt inne i fem år.

New York Times' nettsider ble vandalisert, eller 'defacet' på engelsk-norsk, i 1998. Organsisasjonen Hacking For Girlies (HFG) som sto bak, oppga blant annet behandlingen av Mitnick og misnøye med Markoffs journalistikk som grunn.

Mitnick slapp ut av fengsel 21. januar i år.

Til toppen