- Lurt å bruke friprog i krisetider

«Go Open»-konferansen utfordrer finanskrisa med smarte løsninger, sier leder av Friprogsenteret.

- Lurt å bruke friprog i krisetider

«Go Open»-konferansen utfordrer finanskrisa med smarte løsninger, sier leder av Friprogsenteret.

Friprog-kapasiteter som Jon «maddog» Hall og Ian Murdock fra Sun Microsystems og Bruce Perens, mannen bak open source-begrepet, topper listen på årets Go Open-konferanse i Oslo.

Friprogsenterets årlige konferanse har til hensikt å spre kunnskap og trygghet for bruk av fri programvare, både innen offentlig og privat sektor.

- Programmet er skreddersydd for ulike målgrupper og konferansen skal gi alle deltagere kunnskap om fri programvare, gode metoder og eksempler som kan tas med i egen virksomhet, sier direktør i Friprogsenteret, Heidi Arnesen Austlid i en pressemelding.

Konferansen trakk i fjor over 500 deltakere. I år satses det på å videreføre suksessen, og det fristes med 71 ulike foredrag som blant annet belyser smarte løsninger med fri programvare.

Friprogsenterets leder er overbevist om at programvare uten dyre lisenskostnader lønner seg, særlig for de som lider under økonomiske nedgangstider.

- I finanskrise er det klokt å bruke fri programvare, slår Austlid fast.

Finanskrise blir sammen med innovasjon og smarte løsninger noen av temaene som tas opp på konferansen, som avholdes i Folketeaterbygningen (gamle Operaen) i Oslo fra 16. til 17. april.

digi.no kommer tilbake med mer fra selve arrangementet.

Til toppen