Lurt triks for rammeløs telefon 

Kinesiske Oppo med imponerende slank mobil.

Lurt triks for rammeløs telefon 
Den rammeløse effekten er uten tvil imponerende. Bilde: Skjermbilde

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo har allerede klart å gjøre seg bemerket med sine elegante produkter. 

Nå kommer de mest sannsynlig med en mobil som virkelig skiller seg ut fra mengden, takket være så godt som fraværende rammer på sidene av skjermen. Stadig tynnere og mindre synlige rammer har vært noe flere produsenter har forsøkt seg på, da det får smartmobiler til å fremstå som mer futuristiske og stiligere. 

Japanske Sharp har tidligere kommet med sin Aquos Crystal, som knapt har rammer på sidene, men den nye Oppo-modellen, som har lekket på flere kinesiske medier, ser enda mer imponerende ut. Det fremstår som at telefonen rett og slett ikke har noen rammer på sidene av skjermen.

Ny teknologi

Dette stemmer imidlertid ikke helt med virkeligheten, skriver nettstedet GSM Arena, som har sett på en patentsøknad for en teknologi Oppo har utviklet, og som «lurer» brukerne til å tro at skjermen er rammeløs.

Les også: Klapptelefon øker i Japan.

Rammene er der, men de er veldig tynne, og telefonen bruker ellers en vanlig skjerm. Denne dekkes imidlertid over av et lag som buer seg på sidene av skjermen og dekker over rammene, samtidig som det viser elementer av skjermbildet. Dermed skapes det en illusjon av skjermen går fra kant til kant. Kompromisset er at det er fare for visse visuelle forstyrrelser på sidene av skjermen. 

Selve telefonen som har lekket skal ellers være veldig kompetent spesifikasjonsmessig, med blant annet åttekjerners prosessor. 

Det er uten tvil skjermteknologien som er den mest interessante, og blir den mer utbredt, kan den føre til stadig flere rammeløse mobiler.