Lycos Europe legger Inktomi inn på HotBot

Lycos Europe velger å bruke Inktomi når de nå skal ruste opp søketjenesten på HotBot-søkeportalen. Tjenesten skal fremstå som to-delt; en for melk og brød søk og en for avanserte kriteriesøk.

Søketjenesten HotBot går nå for Inktomi søkemotor også i Europa.

Terra Lycos-eide HotBot velger å benytte Inktomi som søkemotorleverandør på sin nye europeiske søkeside. Dette kommer frem i en pressemelding fra Inktomi. HotBot har fra hatt et samarbeid med Inktomi på sin amerikanske tjeneste.

Lycos Europe har valgt å dele sine søketjenester i to segmenter. HotBot er ment å skulle være presisjonsverktøyet tilgjengelig for krevende og erfarne brukere, mens søketjenesten tilgjengelig via Lycos Europe skal være mer et praktisk og lett tilgjengelig verktøy.

Ifølge Inktomi vil den nye søkemotoren i HotBot inkludere rundt en halv milliard dokumenter hvorav i utgangspunktet 110 millioner skal være europeiske. Søkemotoren som skal brukes har betegnelsen Inktomi GEN3(TM).

Lycos Europe er en av de større portalene på det europeiske markedet. Selskapet eier blant annet de skandinaviske Spray- og Jubiiportalene. I alt er Lycos representert i 12 europeiske land. Hovedeiere i selskapet er Terra Lycos og det tyske mediehuset Bertelsmann.

Morselskapet Terra Lycos er samtidig aksjonær i det norske søkemotorselskapet Fast Search & Transfer.

Til toppen