JUSS OG SAMFUNN

Lycos med ny norsk søkemotor

Tysk-amerikanske Lycos Europe skal etter flere forsinkelser nå etablere et eget norgeskontor og få fart på sin norske portal/søkemotor.

30. mai 2000 - 15:18
Lycos Europe



- Vi skal åpne et norsk kontor til høsten. Vi begynner med ansettelser nå, vi skal ha rundt 10 mennesker, både for å selge annonser og arbeide med samarbeidsavtaler, forteller sjef for Lycos Norden, Anna Bergstrand, til digi.no.

Richard Spinks
Les om tidligere løfter fra Lycos:
Kvasir får ny, sterk konkurrent
Lycos på norsk
Terramar


Målet er å lage en side ser ut som den tyske Lycos-siden gjør. På www.lycos.de finner du en side med alle de amerikanske mulighetene, inkludert søk etter musikk og filer. Siden viser også en omfattende lenkekatalog som minner om Yahoo.

- Vi har begynt jakten på norske aviser og andre publikasjoner som kan gi oss nyheter og innhold på forsiden, men vi har ennå ikke signert noen avtaler.

Hadde Lycos etablert seg i 1996, ville de hatt en sterk posisjon i Norge i dag, men nå er mange andre konkurrenter på vei inn samtidig som SOL og Kvasir ruster opp.

- Det blir dyrere å skape seg en posisjon i Norge nå, innrømmer Bergstrand. Men vi har et europeisk markedsføringsbudsjett på 1,5 milliarder kroner, forteller hun. Noe av dette skal vi bruke i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.