Lycos og Yahoo! krangler om hvem som er størst

Lycos og Yahoo krangler om hvem som er det mest populære nettstedet i verden. Det er ikke bare prestisjen som teller, vinneren øker aksjekursen sin med flere milliarder kroner.

Lycos og Yahoo krangler om hvem som er det mest populære nettstedet i verden. Det er ikke bare prestisjen som teller, vinneren øker aksjekursen sin med flere milliarder kroner.

De to målebyråene og de to største nettstedene krangler om hvem som er størst på Internett. Media Metrix offentliggjorde i forrige uke statistikk som viser at Lycos er størst, men nå hevder konkurrenten Nielsen at Yahoo fremdeles leder, skriver avisen Financial Times.

Dette påvirker blant annet det norske IT-selskapet Fast Search & Transfer som samarbeider med Lycos. Lycos er også på vei inn i Norge for å opprette en norsk portal og en søkemotor som skal konkurrere med Kvasir. (Se egen sak i høyre marg)

I følge Nielsen var bare 33 prosent av alle amerikanske nettbrukere innom Lycos den siste uken, ikke 45 prosent som Media Metrix mener. Dette enorme spriket i målingene rammer ikke bare Yahoo og Lycos - både i USA og Norge sliter Internett-aktørene med å skaffe til veie sammenlignbare besøkstall.

Besøkstallene er alfa og omega for internett-steder fordi de danner grunnlaget for annonsesalg - og ikke minst verdsettelsen av selskapet. Da Media Metrix offentliggjorde at Lycos hadde mer besøk enn Yahoo i forrige uke spratt aksjekursen til Lycos opp 30 prosent, noe som tilsvarer 6 milliarder kroner.

Tallene fra Nielsen rammer også Lycos hardt fordi de påstår at brukerne i snitt bare oppholder seg på de forskjellige Lycos-sidene i 8 minutter, mens de på Yahoo bruker 28 minutter i snitt. Dette betyr at grovt regnet tjener Lycos bare en tredjedel av hva Yahoo tjener på et besøk.

Begge måleselskapene påpeker dessuten at tallene ikke er sammenlignbare - tallene for Lycos gjelder hele Lycos Network, inkludert Tripod, Angelfire, Wired Digitals nyhetstjeneste pluss Wired-søkene i HotBot. Yahoo derimot regner ikke sine GeoCities og Broadcast.com inn i statistikken.

Yahoo er dessuten overlegent størst hvis man måler antall oppslag, 225 millioner sidevisninger hver dag er fire ganger mer enn Lycos.

Til toppen