Lycos på eksklusiv desktop-plass

Lycos har inngått en avtale med PC-produsenten Packard Bell NEC som innebærer at Lycos blir eksklusiv nettportal på alle nye PC-er av merket NEC og Packard Bell.

Lycos har inngått en avtale med PC-produsenten Packard Bell NEC som innebærer at Lycos blir eksklusiv nettportal på alle nye PC-er av merket NEC og Packard Bell.

Fra førstkommende tirsdag (15. juni) vil Lycos-ikonet bli å finne på desktop-en på alle nye Packard Bell- og NEC-PC-er. Brukerne skal dirigeres direkte til Lycos' hjemmeside på nettet - uansett om de velger Microsofts nettleser Internet Explorer eller Netscapes browser.

- Packard Bell og NEC er sterke merkenavn og denne avtalen gjør Lycos til startsiden for svært mange nye PC-kunder. Allianser som denne vil bli mer og mer vanlige, og Lycos vil inngå flere tilsvarende for å nå vårt mål om å bli verdens mest besøkte nettsted, sier Lycos-sjef Bob Davis til InternetNews.com.

De som kjøper PC-merket Packard Bell eller NEC kan benytte en merkesamkjørt versjon av "My Lycos", en startside på nettet den individuelle bruker selv kan skreddersy innenfor visse rammer. Tjenesten inkluderer mellom annet Lycos' søketjeneste, gratispost-tjenesten MailCity og Angelfire, hvor du mellom annet kan lage dine egne .com-sider.

Men Packard Bell NEC og Lycos får ikke herje som de vil i dette markedet - andre går faktisk mye lenger:

I går meldte digi.no at PC-produsenten Dell, i samarbeid med Excite og British Telecom, planlegger å tilby sine kunder gratis Internett-aksess. Tjenesten kommer på lufta i Norge til høsten, til Telenor Nextels store bekymring. Der i gården ønsker man helst å ta seg betalt så lenge som mulig.

Til toppen