Lycos skreddersys til Lotus-klient

Lycos håper å nå vesentlig flere brukere når Internett-portalen tilbys i skreddersydd utgave på den nyeste Lotus Notes-klienten.

Lycos håper å nå vesentlig flere brukere når Internett-portalen tilbys i skreddersydd utgave på den nyeste Lotus Notes-klienten.

En ny markedsavtale mellom Lycos og Lotus innebærer at brukere av R5-klienten til Lotus Notes får direkte tilgang til spesielt tilrettelagt Lycos-side. Siden vil kunne skreddersys av den enkelte Notes-brukeren, og tilgangen til den vil kunne legges opp på R5-klientens velkomstside.

Skreddersømmen innebærer at R5-brukeren velger hvilke linker fra Lycos-portalen som Lycos-siden skal vise, for eksempel overskrifter på viktige nyheter innen ulike kategorier. Siden oppfriskes automatisk.

Notes har i dag 38 millioner brukere. Overgang til versjon 5 betraktes som en omstendelig prosess, og trolig er det ennå bare et lite mindretall av det samlede brukertallet som nytter R5-klienten, ifølge Jorulf Beitland i Lotus Norge.

En Lycos-talsmann sier til Wall Street Journal at portalen venter flere millioner nye brukere fra avtalen med Lotus. Portalen hevder å ha nesten 30 millioner brukere i dag. Avtalen innebærer at partene deler likt på annonseinntektene generert av økningen i brukertallet.

Lotus har en liknende avtale med America Online, som gir Lotus-brukere en smal variant av nyhetssiden, slik at den passer i en ramme på R5-klientens åpningsside.

- Avtalen med Lycos dekker åtte land i Europa, sier Beitland. - Sverige og Danmark er med, mens Norge må vente en stund for tjenesten kan tilbys.

Den spesielle Lycos-siden skal hete "My Lycos", og vil tilbys som en del av oppgraderingen til Lotus Notes versjon 5.01. Denne er planlagt til slutten av juli, opplyser Beitland.

Til toppen