Lycos tilbyr omstridt antispamløsning

Lycos Europe følger opp svenske Sprays stunt med å tilby en løsning som angriper spamnettsteder.

Lycos Europe følger opp svenske Sprays stunt med å tilby en løsning som angriper spamnettsteder.

Lycos Europe, med base i Tyskland, har gjort som selskapets svenske filial, Spray, og publisert skjermbeskytteren som kalles "Make Love not Spam" på selskapets nettsteder. Tirsdag hadde omkring 65.000 lastet ned verktøyet, som allerede er meget omstridt.

Skjermbeskytteren sender mengder med trafikk til nettstedene til kjente spammere, for å gi disse et signal om at nok er nok. Målet er ikke å kvele webserverne helt, men å belaste dem så hardt at det merkes. Skjermbeskytteren skal ha innebygde sensorer for å sikre dette.

Problemet når man sender store mengder trafikk over Internett, er at alle andre som benytter de samme nettsegnmentene også vil kunne merke belastningen. Spammerne har ikke noe eget nett de opererer på, så all trafikk både til og fra deres nettsteder går via det vanlige Internett.

Riktignok benekter selskapet at belastningen er så stor på den digitale infrastrukturen - sensorene i skjermbeskytteren måler blant annet aksesstid. Men det hindrer ikke dataeksperter i å være bekymret.

- Du stopper ikke en slem ting ved å være slem selv, sier David Farber, tidligere teknologisjef hos U.S. Federal Communications Commission, til Associated Press.

- Når noen slår deg, og du slår tilbake, fører bare til at begge ender opp med å være skadet. Dette fører bare til at et problem som allerede er alvorlig, eskaleres.

digi.no vil som tidligere fråråde våre lesere å ta i bruk denne nettleseren, siden bruk av den kan gå utover uskyldige tredjeparter.

Oppdatering: Slashdot.org meldte i dag at brukere som forsøkte å laste ned skjermbeskytteren, ble møtt med følgende melding:

"Yes, attacking spammers is wrong, you know this, you shouldn't be doing it. Your ip address and request have been logged and will be reported to your ISP for further action."

Onsdag ettermiddag var det ikke mulig å komme inn på nedlastingssiden som er tilgjengelig i hvert fall fra den britiske utgaven av Lycos.

Til toppen