Lykkejegere skaper hodebry for IT-bedriftene

Mange IT-folk blåser nå i at de har skrevet under en jobbkontrakt.

Lykkejegere skaper hodebry for IT-bedriftene

I et stramt arbeidsmarked, opplever IT-folk i dag å være svært etterspurt. Mange blir ringt opp av hodejegere eller konkurrenter som vil ha dem som nye medarbeidere.

Men mye spill kan skje bak i kulissene under oppsigelsesperioden som i regelen er tre måneder.

For selv om den ansatte har skrevet under på en arbeidskontrakt med sin nye sjef, kan gamle arbeidsgiver eller konkurrentene tilby enda bedre tilbud.

– Vi ser dessverre at dette skjer, og at det har blitt en utfordring for oss som skal ansette IT-folk, bekrefter norgessjef Gudrun Jebsen i Elan IT Resource.

Ansatte takker ja til tilbud hos ny arbeidsgiver, men får et mottilbud av arbeidsgiveren i mellomtiden.

Selv om den nyansatte på papiret har en oppsigelsestid på 14 dager i den nye jobben, ser de fleste bedrifter dette som uhensiktsmessig og lar dermed personen bare gå.

– Det er ikke så mye vi kan gjøre med det, annet enn at det er etisk betenkelig at noen strekker strikken så langt, framholder Jebsen til digi.no.

Jebsen skiller mellom dem som virkelig ønsker å skifte jobb, men som under oppsigelsesperioden får fristende tilbud og dem som er kyniske lykkejegere. Den siste gruppen kan rett og slett spille et spill og si ja takk til jobb de egentlig ikke ønsker, bare for å presse opp lønnen fra sin arbeidsgiver.

– Personlig vil jeg være skeptisk til å ha slike mennesker i arbeid, framholder Jebsen.

Les mer om: