JUSS OG SAMFUNN

Lykkes bare delvis mot Vimpelcom

Telenor sier seg likevel fornøyd med kjennelsen i London.

2. mars 2011 - 08:06

Oslo (NTB): Telenor nådde ikke fram med sitt krav om en midlertidig forføyning for å hindre Vimpelcoms generalforsamling i å utstede nye aksjer som en del av oppgjøret for fusjonen med Wind Telecom.

Like etter avgjørelsen tirsdag sendte VimpelCom ut en pressemelding der selskapet slår fast at den ekstraordinære generalforsamlingen kan gå etter planen og aksjene utstedes.

Tirsdag kveld kom imidlertid en ny pressemelding, denne gang fra Telenor, der det blir slått fast at så enkelt kan man ikke tolke avgjørelsen i handelsretten i London.

Ifølge Telenor har alle involverte parter i retten i London forpliktet seg til å ikke utstede nye aksjer mens man venter på voldgiftsavgjørelsen om spørsmålet. Gjennom forpliktelsene har både VimpelCom, Altimo og eierselskapet til Wind Telecom påtatt seg å ta alle nødvendige skritt for å sikre at Telenors forkjøpsrettsaksjer blir utstedt omgående dersom Telenors voldgiftskrav fører fram.

Ifølge Telenor har en slik forsikring i England den samme tyngde som en forføyning og ethvert brudd vil bli betraktet som forakt for retten.

Striden mellom Altimo og Telenor som sammen eier VimpelCom, gjelder fusjonen med egyptiske Wind Telecom. Altimo er for fusjonen mens Telenor er imot. Styret i VimpelCom gikk inn for fusjonen med en stemmes overvekt. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.