KARRIERE

Lykkes med erfarne IT-konsulenter

Webstep runder 300 ansatte, fjorten år etter starten i Bergen.

Kjetil Bakke Eriksen leder et IT-konsulentselskap i vekst. Nå runder de 300 norske ansatte. Ifølge Eriksen har de ytterligere planer om å vokse.
Kjetil Bakke Eriksen leder et IT-konsulentselskap i vekst. Nå runder de 300 norske ansatte. Ifølge Eriksen har de ytterligere planer om å vokse. Bilde: Webstep
2. okt. 2014 - 11:34

IT-konsulentselskapet Webstep markerer at de har passert 300 ansatte i Norge, fordelt på kontorene i Oslo, Stavanger, Trondheim, Kristiansand og Bergen. Det hele startet i Bergen for fjorten år siden.

– Veksten har særlig vært stor de siste 4-5 årene, forteller konsernsjef Kjetil Bakke Eriksen til digi.no. Tilbake i 2010 var de 200 ansatte.

Virksomheten er bygget opp av en rekke datterselskaper og mindre enheter som samlet gir tyngden som gjør det mulig å ta på seg større anbud og oppdrag. På kundelisten er aktører som politiet, Statnett, Helse Vest IKT, Statens vegvesen og Avinor.

– Vi er ganske store innen offentlig sektor som står for omlag en tredjedel av omsetningen. De tydeligste konkurrentene våre er Capgemini, Steria og selvfølgelig Bekk og Bouvet, sier Eriksen.

Selskapet har valgt å utelukkende ansette det de kaller senior IT-konsulenter.

– Det som kanskje skiller oss fra de andre er at du må ha minimum 4-5 års relevant erfaring for å jobbe hos oss. Vi ansetter ikke nyutdannede. Alle må ha en god faglig utdannelse, de fleste er på masternivå men noen også bachelor, men de skal være de flinkeste i sin kategori, sier Webstep-sjefen.

– Hvordan opplever dere presset på konsulenttimeprisene?

– Jeg tror alle i konsulentbransjen synes de fortjener høyere priser enn det de får til. Det er et press. Offshoring (tjenesteutsetting til utlandet, red.anm) er med på å presse nedover. Samtidig har vi vært flinke de siste årene med å få vår andel av prisstigningen. Vi er tålelig fornøyd med prisene våre.

Regnskapstallene (via proff.no) viser at de i fjor omsatte for 328 millioner kroner med en solid bunnlinje på 46 millioner kroner.

I fjor gikk Webstep også inn i det svenske markedet gjennom oppkjøp av IT-konsulentselskapet Diversify som har kontorer i Stockholm og Malmø. Der jobber det nærmere 80 medarbeidere. Samlet har virksomheten dermed vokst til 380 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.