Lync blir Skype for Business

Microsoft lover tettere integrasjon med dagens Skype.

Lync blir Skype for Business
Lync-navnet forsvinner når Microsoft lanserer Skype for Business neste år. Bilde: Microsoft

Microsoft kunngjorde i dag at forholdet mellom to av selskapets kommunikasjonsplattformer, Lync og Skype, skal gjøres enda tettere.

Mens Lync er selskapets plattform for kommunikasjon i bedrifter, er Skype åpent for alle. Riktignok er det mulig å bruke Lync-klienten til å kommunisere med Skype-brukere ved hjelp av lynmeldinger og tale, men for eksempel videosamtaler støttes ikke på tvers av tjenestene.

I løpet av første halvdel av 2015 skal Microsoft erstatte Lync med Skype for Business og dermed for alvor forene de to plattformene.

Omtrent slik vil Skype for Business-klienten se ut.
Omtrent slik vil Skype for Business-klienten se ut. Bilde: Microsoft

Ifølge Microsofts kunngjøring vil Skype for Business-klienten ligne mer på dagens Skype-klient enn det Lync-klienten gjør, inkludert ikoner for sentral funksjonalitet. Som antydet over blir det støtte for videotelefoni, samt tilgang til Skypes brukerkatalog.

Samtidig skal den Lync-spesifikke funksjonaliteten beholdes og forbedres. Blant annet skal det bli langt enklere å overføre samtaler.

Nyheten innebærer at bedrifter som har Lync Server 2013 installert, må oppgradere denne til Skype for Business Server. Office 365-kunder skal få oppgraderingene automatisk.

    Les også: