«Lync» er Microsofts nye samhandling

Forener tre nøkkelprodukter, og er klar til gratis utprøving som «release candidate».

«Lync» er Microsofts nye samhandling

Forener tre nøkkelprodukter, og er klar til gratis utprøving som «release candidate».

Microsoft melder at de har døpt om meldings- og samhandlingsproduktene Communications Server, Communications Online og Communicator til «Lync».

Lync 2010 og Lync Server 2010 er sluppet som «release candidate» (RC), og kan lastes ned til gratis utprøving fra denne siden på Technet-tjenesten.

De endelige utgavene av Lync vil være klare seinere i år.

Ifølge Gurdeep Singh Pall som leder Microsofts satsing innen «unified communications», er poenget med Lync å forene alt bedrifter trenger av tale, lynmeldinger, webkonferanser, telefonkonferanser og videokonferanser.

Han forklarer at med Lync, kan enhver samhandling utføres som et virtuelt møte ansikt-til-ansikt, fordi det alltid vil være anledning til å trekke inn video- og talekonferanse, deling av applikasjon og arbeidsflate, samt lynmeldinger og telefoni.

Det framheves også at Lync er fra bunnen av konstruert med tanke på samvirke med andre Microsoft-verktøy, som Office, Sharepoint og Exchange.

Lync skal gi nye muligheter. Det skal blant annet være mulig å overføre en pågående samtale fra pc til mobiltelefon uten å bryte forbindelsen.

Ifølge Microsoft deltar over 120 storkunder og partnere i utprøvingen av Lync. Over 30 har kunngjort betautgaver av Lync-relatert maskinvare, programvare og tjenester.

Microsoft varsler et produkt kalt Lync Online, som skal tilby all Lync-funksjonalitet over web.

Det loves flere detaljer om denne nyheten i løpet av månedene framover.

Til toppen