BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lynnedslag rammet nettskyen

Amazons europeiske nettsky med store problemer. Microsoft også rammet.

Et lynnedslag i Dublin, Irland, sørget søndag kveld for store problemer og nedetid for Amazons europeiske EC2 plattform. Også brukere av Microsofts BPOS (Business Productivity Online Suite) ble rammet. Det melder Data Center Knowlegde.

Det var en transformator i nærheten av Amazons anlegg som ble satt ut av drift på grunn av lynet. Hele strømsystemet i nærheten ble satt ut av spill noe som førte til full kollaps og heller ikke nødaggregatene ble spart.

Amazon bruker Dublin som hoved-hub for sin nettsky-plattform EC2 («Elastic Computer Cloud») og flere kjente nettsider som drives fra det berørte datasenteret har derfor opplevd store problemer.

I løpet av natten fikk Microsoft restartet alle sine tjenester til det europeiske markedet, mens Amazon i skrivende stund fremdeles har problemer, ifølge selskapets nettsider. De advarer mot at det kan bli pronlemer i opp mot 48 timer for noen av brukerne.

Dublin har blitt en viktig lokalitet for datasentre som betjener det europeiske markedet, takket være god infrastruktur og et fordelaktig klima. Det siste er viktig for å holde energibruken nede, siden fersk luft kan brukes som kjøleinstrument – i stedet for å kjøle ned vann for å holde temperaturen i dataparkene i sjakk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.