Lynrask BenQ-Siemens-mobil til Norge

Til tross for at ingen norske mobiloperatører støtter HSDPA, tyder alt på at BenQ-Siemens' første HSDPA-mobil kommer til Norge.

Til tross for at ingen norske mobiloperatører støtter HSDPA, tyder alt på at BenQ-Siemens' første HSDPA-mobil kommer til Norge.

BenQ Mobile annonserte i går den kommende mobiltelefonen BenQ-Siemens EF91, den første fra selskapet med støtte for den trådløse nettverksteknologien HSDPA (High Speed Downlink Packet Access). Per i dag kan teknologien levere båndbredder på inntil 1,8 Mb/s, men en dobling av hastigheten ventes å bli kommersielt tilgjengelig allerede ved slutten av 2006.

EF91 vil forøvrig bli en foldetelefon utstyrt med 3,2 megapikslers kamera med autofokus, lys og mulighet for videoopptak.

Den skal utstyres med en 2 tommers skjerm med oppløsning på 240x320 piksler som kan vise 262.000 forskjellige farger. Mobilen vil støtte minnekort av typen microSD, har innebygd MP3-spiller og støtte for 3D surroundlyd.

EF91 ventes å komme på markedet til sommeren. Mobilen skal også lanseres også i Norge, til tross for at ingen norske mobiloperatører ennå har annonsert støtte for HSDPA.

    Les også:

BenQ Mobile skriver i en pressemelding at en rekke europeiske mobiloperatører vil lansere kommersiell støtte for HSDPA i forbindelse med CeBIT-messen i mars i år. Generelt forventes det at alle de operatørene som leverer UMTS i dag, vil tilby HSDPA i nær framtid. Dette skyldes at HSDOA svært enkelt skal kunne integreres inn infrastrukturen til UMTS-nettverkene ved å oppgradere programvare. Kun eldre UMTS-basestasjoner vil måtte erstattes, oppgir BenQ Mobile.

Også PC-er vil kunne kobles til mobilnettverk med HSDPA-hastighet. Blant annet Siemens presenterte HSDPA-kort før bærbare PC-er allerede i fjor.

Forventet utsalgspris for EF91 uten abonnement er i Norge 3995 kroner.

Til toppen