FORBRUKERTEKNOLOGI

Lynrask mobilnettleser utfordrer Opera

Ny versjon er 50 % kjappere enn den forrige, påstår produsenten.

Bolt er best, mener Bitstream. Så får vi se hva markedet sier.
Bolt er best, mener Bitstream. Så får vi se hva markedet sier. Bilde: Bitstream
8. okt. 2009 - 15:38
Bolt er best, mener Bitstream. Så får vi se hva markedet sier. <i>Bilde: Bitstream</i>
Bolt er best, mener Bitstream. Så får vi se hva markedet sier. Bilde: Bitstream

Ikke altfor mange har hørt om Bolt - en gratis mobilnettleser fra selskapet Bitstream.

Nettleseren har lenge vært standard på Blackberry-telefoner, som bare i beskjeden grad selges i Norge. Men nettleseren kan installeres på så godt som alle telefoner som støtter Java (MIDP 2 og CLDC 1.0 og oppover).

I følge en pressemelding er nå versjon 1.5 ute av beta- en betaversjon som skal ha blitt lastet ned mer enn to millioner ganger.

Bitstream påstår ikke at Bolt er raskere enn Operas mobile nettleser, selv om de hevder at 1.5 wer 50 % raskere enn 1.0-versjonen og 15 prosent raskere enn betaversjonen.

Bolts store fortrinn er i følge Bitstream at den takler videostream i ubegrenset lengde, selv med eldre telefoner som har beskjeden datakraft. I tillegg finnes det en klipp og lim-funksjon. Flash-støtte finnes også. Man kan derfor spille av YouTube-videoer på direkten.

Nettleseren har også søkefelt for valgfri søkemotor. En cache-løsning lar deg gå raskt tilbake til forrige side, og en egen nedlastingsklient gjør at du kan laste ned bilder, videoer og andre filtyper sømløst.

Det er ofte vanskelig å lese nettsider som ikke er tilrettelagt for mobil på en liten skjerm på tre tommer eller mindre. Dette har Bolt løst med såkalt auto-alignment, som tilpasser teksten til skjermen automatisk - visstnok på en amrtere måte enn konkurrentene.

Med andre ord funskjoner vi kjenner igjen både fra Opera og andre nettlesere for mobil. Tiden vil vise om Bolt vil gjøre vei i vellinga for andre enn Blackberry-eierne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.