Lynrask nedlasting med ny smartmobil

Lynrask nedlasting med ny smartmobil

Samsung annonserte i dag en ny mobiltelefon for dem med virkelig høye krav til nedlastingshastighet.

Mens de fleste mobilleverandører såvidt har begynt å støtte den mobile datanedlastingsteknikken HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), annonserte Samsung i dag en modell som støtter det neste trinnet i utviklingen. Dagens HSDPA-mobiler støtter gjerne en teoretisk nedlastingshastighet på 3,6 Mbps. Effektiv gjennomsnittshastighet ventes å bli på mellom 1 og 2 Mbps.

Samsungs Ultra F700-modell skal derimot støtte HSDPA med en teoretisk nedlastingshastighet på 7,2 Mbps. Dette krever selvfølgelig også at mobilnettet er bygd ut med slik støtte. I Norge er det ingen som offisielt leverer HSDPA-tjenester ennå, men både Telenor og Netcom ventes ifølge Amobil.no å lansere slike tjenester i år. Hvilket hastighetsnivå disse vil tilby, er ikke kjent, men Telenor har lenge tilbudt et HSDPA-kort som støtter 7,2 Mbps.

    Les også:

Samsungs Ultra F700-modell er en relativt stor smarttelefon med fullt QWERTY-tastatur som kan felles innunder skjermen. Dette gjør at tykkelsen er på 16,4 mm. Høyden og bredden er henholdsvis 104 og 50 mm, mens vekten ikke er oppgitt.

Mobilen har også berøringsskjerm på 2,78 tommer og en brukergrensesnitt som blant annet støtter dra-og-slipp-metoden. Skjermen har en oppløsning på 440 x 240 punkter.

Tastaturet gjør trolig mobilen godt egnet til blant annet meldingsutsendelse, men den støtter også avspilling av video, musikk og bilder. Mobilen er utstyrt med et 5 megapiksels kamera. I tillegg til HSDPA, har den støtte for Edge.

Det er ikke kjent når mobilen vil komme på markedet, eller om den i det hele tatt kommer til Norge. Mobilen skal vises fram under neste ukes 3GSM World Congress i Barcelona.

Til toppen