Lynrask ny Intel-Mac

Menigheten lar seg overbevise av Apples første forsøk med Mac OS X på Intel- prosessorer.

Menigheten lar seg overbevise av Apples første forsøk med Mac OS X på Intel- prosessorer.

Apple offentliggjorde nylig at de vil gå over fra prosessorer laget av IBM til Intel. Nå har Apple sendt ut de første nye maskinene med Mac OS X på Intel-maskinvare, melder Appleinsider.com

Mottakerne er Mac OS X-utviklere, som får overgangssystemer før alle andre for å gjøre overgangen til Intel-versjonen av Mac Os X lettere.

Utsendelsen startet for tre uker siden, og maskinene er utstyrt med 3,6 GHz Pentium 4-prosessorer med 2 megabyte sekundært hurtigminne, 800 MHz buss, 1 gigabyte 533 MHz DDR2 tokanals SDRAM og Intel Graphics Media Accelerator 900.

    Les også:

Førsteinntrykket skal være bra, melder Appleinsider.com.

- Det er raskt, raskere enn på min dual 2 GHz Power Mac G5, sier en utvikler til Appleinsider.com, som opplyser at det tar 10 sekunder å starte opp Mac OS X fra Apple-logoen først dukker opp på skjermen.

Utviklerpakken inneholder blant annet Rosetta, som er et verktøy for å kjøre IBM PowerPC-baserte applikasjoner uendret på Intel-maskinvare. Dette skal ifølge rapportene fungere langt bedre enn tidligere programmer av denne typen, designet for å kjøre Mac OS 8 og 9 på Mac OS X. Ytelsen reduseres noe for enkelte programmer, men svært lite for en mange.

En av fordelene Mac-brukere virkelig kan se frem til, skal være raskere surfing på weben.

Les hele artikkelen i Appleinsider.com her.

Til toppen