BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lynraske FX!32

Digitals nye FX!32 programvare kjører 32-bit Windows og NT applikasjoner på DEC Alpha-maskiner like raskt som på Pentium 200 PCer, i henhold til Digital.

Jens Kanden
9. okt. 1996 - 16:00

Digital Equipment leverer nå FX!32, en programvare som kjører 32-bit Windows og NT programmer på DEC Alpha-maskiner like raskt som programmene kjører på 200MHz Pentium PCer. Produktet ble lansert på Comdex i 1995 og er nå ferdig kompatibilitetstestet.

- FX!32 er ikke en tradisjonell emulator, men mer som en kompilator, sier Per Gullfeldt, teknisk supportsjef i Digital Equipment AB. Første gang du kjører en Windows applikasjon på en Alpha-maskin med FX!32, emulerer FX Windows-programmet og det går ganske tregt. Det unike er at FX samtidig kompilerer Windows-programmet slik at man får Alpha binærkode for programmet. Neste gang man kjører det samme Windows-programmet, blir binærkoden for programmet eksekvert og man får svært god ytelse, faktisk like bra som på den raskeste Pentium PC.

- Vi har testet FX!32 på mange av de kjente programmene og FX viser seg å være meget kompatibel. For eksempel kjørte vi Window-versjonen av AutoCad og det fungerte utmerket, avslutter Gullfeldt.

Digital har testet FX!32 mot Microsofts programvare. I henhold til Digitals pressemelding, har selskapene utviklet kode og utvekslet informasjon i et tett samarbeide med Microsoft. FX!32 kjører Windows NT 4.0 og er gratis for Alpha-brukere. FX!32 kan lastes ned fra internett eller fåes på CD-ROM ved henvendelse til Digital.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.