Lynraske picoJava

Sun Microsystems har nå lansert designet til picoJava, prosessoren for java-kapable datamaskiner som den nye rekken med billige Internett-maskiner, Network Computere (NC).

Sun Microsystems har nå lansert designet til picoJava, prosessoren for java-kapable datamaskiner som den nye rekken med billige Internett-maskiner, Network Computere (NC).

Under den store Microprocessor Forum konferansen i San Jose forrige uke, avduket Sun spesifikasjonene til den etterlengtede picoJava prosessoren som kommer på markedet sent neste år.

picoJava er designet av Sun for bruk i billige Internett-bokser, det være seg NC, personsøkere, mobiltelefoner, navigeringsutstyr og lommedatamaskiner.

I tillegg til å produsere og selge picoJava, har Sun allerede lisensiert bort designet til fire asiatiske tungvektere: NEC, Samsung, Semicon og Mitsubishi.

Java har på svært kort tid blitt ett av de mest populære programmeringsspråkene i databransjen. Aldri før har det vært så mye fokus på ett språk som det har vært rundt Java. Sun regner med at hele 200.000 utviklere har brukt Java til å produsere 80.000 Internett-sider.

Hovedgrunnen til Javas populæritet er at Java-programmer skrives i en versjon som kan kjøres på alle typer datamaskiner, i motsettning til tradisjonelle programmer som må skreddersys for hver plattform. Denne funksjonaliteten går utover utføringshastigheten, og derfor lanserer Sun den nye Java-prosessoren. picoJava kan kjøre Java-kode direkte og slipper å gjøre om koden eller kompilere den. Hastighetsforbedringene med picoJava varierer fra 10 prosent til hele 500 prosent, avhengig av om den opprinnelige prosessoren må gjøre om eller kompilere koden.

Sammenliknet med andre prosessorer forventes ikke picoJava å være raskere på tradisjonelle oppgaver enn vanlige prosessorer, faktisk kan endel oppgaver gå tregere. Allikevel er prosessoren et naturlig valg i billige nettløsninger og håndbasert utstyr der plass og pris er viktige faktorer.

Til toppen