Lyse med digitale kart fra Geodata

Avtalen mellom Lyse og Geodata sikrer distribusjon av Geodatas løsninger til kommunale kraftverk.

Avtalen mellom Lyse og Geodata sikrer distribusjon av Geodatas løsninger til kommunale kraftverk.

Energi- og kommunikasjonsselskapet Lyse har inngått et partnerskap med Geodata. Avtalen sikrer distribusjon av Geodatas løsninger til Lyses 26 partnere og eierkommuner.

Avtalen varer i tre år og innebærer at Lyse blir distributør av ESRI-teknologi og Geodatas løsninger til Lyses 26 partnere og eierkommuner. Lyses partnere er selskaper som både driver innen el og tele. Lyse blir en såkalt Application Service Provider (ASP) av geografiske informasjonssystemer (GIS). Selskapet har vært Geodatas kunde siden 1999.

Geodatas løsninger er basert på et nettinformasjonssystem som i et kartgrensesnitt effektiviserer planlegging, forvaltning og dokumentasjon av både vann- og avløp-, tele-, el- og gassnett. Lyse vil ikke bare kunne levere GeoNIS som et selvstendig ASP-produkt, men også tilrettelegge for GeoNIS levert sammen med andre systemer i ferdig integrerte løsninger for ledningseiere.

- Våre partnere innen telekommunikasjon og våre kommunale eiere etterspør ofte samme funksjonalitet og løsning som vi allerede bruker. Da var det naturlig å tilby en ASP-løsning, sier Arne Viste, GIS ansvarlig i Lyse.

Til toppen