Lyse med mye raskere bredbånd

Lyse lanserer nå et bredbåndtilbud som parkerer alt annet i Norge.

Lyse lanserer nå et bredbåndtilbud som parkerer alt annet i Norge.

Rogalandsselskapet Lyse Tele lanserer et nytt bredbåndstilbud som får det meste annet til å virke tregt. Selskapet har flest kunder i Stavanger-regionen, men tilbudet blir gjort tilgjengelig for alle kunder og partnerkunder fra Sandefjord i sør til Vesterålen i nord.

Fra før av var Chello raskest, i hvert fall på nedlastingshastig, blant tilbyderne med privatpersoner som kunder. Chello Extreme gir brukerne med 26 Mb/s nedlastingshastighet og 1,5 Mb/s den andre veien. Kunder av Bredbåndsfabrikken har i alle år hatt 10 Mb/s begge veier, mens de fleste tilbyderne av ADSL2+ har lagt seg et sted mellom disse hastighetsklassene.

Lyses nye tilbud øker nedlastingshastigheten til 50 Mb/s, og knuser alle andre norske tilbydere med en opplastingshastighet på hele 25 Mb/s.

Tjenesten koster 1450 kroner i måneden, inkludert moms.

Spørsmålet er i hvor grad brukerne vil merke forskjellen. digi.nos erfaringer med Chello Extreme er ganske gode, og en del ting går vesentlig raskere, særlig når store filer skal lastes ned. Men det finnes ikke så mange nettsteder der man oppnår 10 Mb/s eller mer, enten på grunn av serveren man laster fra eller en eller annen flaskehals på nettverket. Målinger på digi.nos surfometer ga målinger opptil 20 Mb/s ned, og i overkant av 1 Mb/s opp.

– Vi ser at når kundene har en rask nettforbindelse, utnytter de nettet og andre relaterte tjenester mer. Vi antar at en del av dem som i dag har en 10 Mb/s forbindelse nå vil velge å oppgradere til 50 Mb/s, sier telekomdirektør i Lyse, Toril Nag, i en pressemelding.

- Dette er et først og fremst et tilbud til kunder med stort opplasting- og nedlastingsbehov, det kan dreie seg om tunge dokumenter, bildeutveksling og spill som skal lastes ned.

Lyse satser på at flere av kundene skal ta i bruk deres triple-playtilbud. Det består av telefoni, Internett-tilkopling, TV-kanaler og en TV-portal med en rekke informasjons- og kommunikasjonstjenester, blant annet videoleie.

Lyses partnere er Bykle Breiband, Dalane Breiband, Energiselskapet Buskerud, Hadeland Energi, Haugaland Kraft, Klepp Energi, Lofotkraft, NTE Bredbånd, Sandefjord Bredbånd, Sola Bredbånd, Sunnhordland Kraftlag og Vesterålskraft Nett. Deres kunder skal i løpet av kort tid kunne bestille tjenesten.

Rogaland, Lyses hjemfylke, har allerede Norges største dekning av høyhastighets Internett-aksess med hastigheter over 2 Mb/s. 19,3 prosent av befolkningen med Internett-forbindelse har denne tjenesten. For hele Norge er det kun 5,4 prosent av de som har nettforbindelse som har tilsvarende hastighet på sitt abonnement.

Til toppen