TELEKOM

Lyse Tele sliter i Danmark

Eirik Gundegjerde i Lyse Tele ser et stort potensiale i Danmark. Men nå svikter partneren.

Eirik Gundegjerde leter nå etter ny partner i Danmark som kan erstatte Midtvest Bredbånd.
Eirik Gundegjerde leter nå etter ny partner i Danmark som kan erstatte Midtvest Bredbånd.

Datterselskapet av Lyse Energi, Lyse Tele, var den første aktøren i Norge som i 2002 startet opp med å tilby trippeltjenester for bredbånd, telefoni og tv under ett.

17. februar for snart tre år siden kunngjorde Lyse Tele at de ville utvide trippeltjenestene til Danmark, og inngikk avtale med en kraftleverandør i midt-Jylland.

Nå skriver Business.dk at Lyse Teles eneste partner i Danmark, Midtvest Bredbånd sliter. Så sent som 2. desember skjøt bredbåndsselskapenes eiere inn 80 millioner kroner.

I en pressemelding sier Midtvest Bredbånd «at verdien av selskapets aktiva den siste måneden har blitt vesentlig redusert og at det voksende kravet fra bankene har vært årsaken til at det på fredag ble meldt om betalingsstans til skifteretten».

Midtvest Bredbånd i Holstebro består av sju kraftselskaper som gjennom flere år har investert milliarder av kroner i å legge lysoptiske fiberkabler i jorden for å kunne forsyne kundene med lynkjapp nettforbindelser, tv-signaler og telefoni.

Gundegjerde forteller til digi.no at Lyse Tele i dag har 10.000 kunder i Danmark, men forventer langt flere. Innen få år håper han på 100.000 kunder.

- Hva betyr det for dere at Midtvest Bredbånd nå får problemer?

- Det er forferdelig leit at de har kommet i denne situasjonen. Når en partner går til betalingsstans kan det bety en risiko for leveringsstans for våre kunder, sier Gundegjerde.

Han legger til at selskapet har sterk prioritet på å få på plass en ny partner.

Danmark er et svært interesseant marked for Lyse Tele som vil ekspandere sin virksomhet der. I Norge samarbeider Lyse Tele med 35 partnere og har 150.000 kunder, hvorav 130.000 i dag er operative.

Gundegjerde ser for seg minst 100.000 kunder i Danmark som foreløpig er det eneste skandinaviske landet selskapet jobber mot.

- Det danske Post- og telestyret har uttalt at det skal bygges et par millioner aksesser i Danmark basert på fiber. Vi har store forutsetninger for å kunne ta markedsandeler her, framholder han.

Danmark er noe annerledes bygd opp i forhold til Norge med mange forskjellige modeller og mange aktører som bygger fiber. Elselskapene kjemper i skarp konkurranse med teleselskapene med TDC i spissen.

Lyse Tele har likevel stor tro på ekspansjon og lar seg ikke skremme av finanskrisen. Dette til tross for at Midtvest Bredbånd skriver i pressemeldingen:

Utrullingen av fiberbredbånd går langsommere enn forventet. Samtidig er konkurransen på markedet skjerpet markant, hvilket presser prisene stadig lenger ned.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.