Lyse Tele tilbyr trippelnett i Oslo

Lyse Tele-sjef Toril Nag beveger seg på territoriet til Telenor og UPC ved å tilby trippelnett til Oslo.

Lyse Tele-sjef Toril Nag beveger seg på territoriet til Telenor og UPC ved å tilby trippelnett til Oslo.

Rogaland-bedriften Lyse Tele har allerede fått en solid posisjon på Vestlandet og Sørlandet med sine trippelnettjenester på fiber, som av Financial Times blir omtalt som Europas mest avanserte.

Nå har Lyse Tele og Multinett inngått avtale om pilotprosjekt av trippelløsningen til boliger knyttet til Multinett sitt anlegg på Søndre Nordstrand. Dette er Lyse Teles første avtale i Oslo-regionen.

Trippelløsningen består av telefon, høyhastighet internett-tilgang og kabel-TV i en tjeneste.

— Avtalen med Multinett er bare en begynnelse i Oslo-regionen. Vi ligger i forkant av både Telenor og UPC med våre tjenester, sier administrerende direktør Toril Nag i Lyse Tele en pressemelding.

Multinett er eid av borettslag og boligsammenslutninger på Holmlia, og har levert kabel-tv, Internett og telefoni til disse i mange år.

Avtalen med Lyse Tele gjør at beboerne får tilgang til hele Lyse Teles trippelnettilbud. Det består blant annet av fast høyhastighetsforbindelse til Internett, gratis samtaler internt i Multinetts bredbåndnett, interaktiv TV med mange valgmuligheter og filmleie via TV-en eller PC-en.

Lyse Tele er blitt kjent langt utenfor landets grenser for sin tjeneste til privathusholdninger.

Multinett har kjøpt infrastrukturen i området fra Telenor og har dermed ingen binding til telegiganten.

— Dette gjør at vi kan forhandle fram meget gode avtaler for våre brukere, både når det gjelder innhold i tjenesten og den tekniske løsningen, sier daglig leder Martin Flølo i Multinett.

Lyses tjenester blir levert på fiberkabel fra Stavanger til Oslo. Herfra og til Multinetts eget nett på Holmlia benyttes Hafslunds fiberkabelnett.

Lyse Tele har på landsbasis 17.000 husholdninger som benytter tilbudet, og 35.000 telefonikunder.

Til toppen