Lyse vil levere trippel-play til Danmark

Lyse Tele-sjef Eirik Gundegjerde vil levere video og IP-telefoni til Danmark og bedrifter.

Lyse Tele-sjef Eirik Gundegjerde vil levere video og IP-telefoni til Danmark og bedrifter.

Datterselskapet av Lyse Energi, Lyse Tele, var den første aktøren i Norge som i 2002 startet opp med å tilby trippeltjenester for bredbånd, telefoni og tv under ett.

På den tiden var det ikke mange som kunne levere bredbåndstlelefoniløsninger, og Lyse Tele valgte løsninger fra den internasjonale leverandøren Netcentrex.

Siden da har Lyse Tele investert 400 millioner kroner på utbygging av fiber til husstander.

I dag har Lyse Tele klart å kapre 34 000 kunder gjennom 24 partnere som i hovedsak består av kraftselskaper og kommuner.

Det er først og fremst mot privatmarkedet tjenestene har tatt av, men 2006 vil bli året der bedriftsmarkedet for fullt våkner opp for denne type tjenester, mener administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Lyse Tele.

Foreløpig har Lyse Tele rundt 200 bedriftskunder, men Gundegjerde har tro på å kunne klare å håndtere 1000 innen året.

I tillegg vil Lyse Tele utvide trippeltjenestene til Danmark, og har allerede inngått en avtale med en kraftleverandør i midt-Jylland. Området dekker rundt 200 000 husstander.

Lyse Tele vil i likhet med Norge, utvide trippeltilbudet til andre partnere i Danmark.

Men også i Danmark er det tilspisset konkurranse med TDC som den altoverskyggende aktøren, og dessuten mange som bygger fiber.

I Norge koster trippeltjenesten i underkant av 800 kroner. Dette inkluderer 6 Mbit linje begge veier til 499 kroner, abonnementsavgift på 140 kroner i måneden på telefoni og deretter gratis tellerskritt. Tv-tjenesten koster 199 kroner per måend med 24 tv-kanaler og tilleggstjenester som bestilling av filmer over nett. Lyse Tele tilbyr nå rundt 300 filmer og har inngått avtale med blant annet Warner Bros og Disney.

Telefonitjenesten støtter også alarmtjenester og nødnummervisning, som mange har erfart problemer med på tilsvarende tjenester.

Husstander som ønsker trippeltjenesten må betale en etableringsavgift på 3.900 kroner, men dersom kunden selv graver og installerer rør kan det gis et fradrag på 2.500 kroner.

Til tross for de store investeringene, sier Gundegjerde til digi.no Lyse Tele nå er i ferd med å tjene penger og har passert den kritiske linjen.

Gundegjerde har tro på Netcentrex plattform med bredbåndstelefoniløsning som er en kombinasjon av programvare og maskinvare.

Netcentrex har solgt over 30.000 lisenser til Lyse Tele, og kan bli en viktig aktør med løsninger mot bedriftsmarkedet. Selskapet tilbyr bredbåndstelefoniløsning som er en kombinasjon av programvare og maskinvare, og som gir mulighet for virtuelle sentralbord.

- Bedriftskundene som har vokst ut av den gamle telefonsentralen, kan enkelt utvide telefonitjenesten og sentralbordet uten store investeringer med slik løsning, sier Gundegjerde.

Til toppen