Lyseggen: - Jeg har vunnet før

Mogul.com-sjefen Jørn Lyseggen hevder at det ikke er første gang han er i retten med KPNQwest.

Konsernsjefen i det svenske Internett-selskapet Mogul.com, Jørn Lyseggen, er i rettssak med sin tidligere arbeidsgiver KPNQwest Norge ( tidligere EUnet).

KPNQwest mener Lyseggen har brutt avtaler de to partene hadde da han kuppet EUnet Media over til Mogul. I Oslo Byrett hevdes det at han har opptrådt illojalt og at han er ansvarlig for et underskudd på over ti millioner kroner. Lyseggen tok i fjor med seg 22 mennesker ut av EUnet Media via WebCat da de fusjonerte med Orkla-eide Mogul Media.

Da digi.no fikk en kommentar av Lyseggen torsdag, nest siste dag av rettsprosessen mot han, fortalte han at dette ikke er første gang han har vært i rettsalen mot den samme part.

- Det stemmer at vi har møttes før. Den gangen vant jeg, og ble tilkjent saksomkostninger, sier Jørn Lyseggen til digi.no. Han forteller at dette gikk for seg i Asker og Bærums Herredsrett, en stund før nåværende KPNQwest-sjef Per Brose kom inn i selskapet.

Lyseggen bekrefter overfor digi.no at dette gjaldt akkurat samme sak, og utfallet var at han ble blankt frifunnet.

- Jeg har tro på det samme utfallet denne gangen. Jeg kommer til å vinne, sier Lyseggen som ikke vil utdype saken nærmere.

Per Brose, administrerende direktør i KPNQwest sier til digi.no at dette ikke er tilfellet. - Dette var før min tid, men det var ikke det samme. Den saken gjaldt en midlertidig forføyning, ikke noe rettssak, sier Brose til digi.no.

Da digi.no sjekker med Asker og Bærums Herredsrett får vi opplyst at det var en sak om midlertidig forføyning oppe i rettssalen i fjor med EUnet og Lyseggen som motstandere. Den midlertidige forføyningen, som ville stoppet overgangen av folk til WebCat og så videre inn i Mogul, ble avvist av herredsretten.

Per Brose har ingen ytterligere kommentarer til dette og vil heller ikke ut med flere detaljer om saken. Han henviser til den pågående rettssaken mellom KPNQwest og Jørn Lyseggen.

Les om rettsføljetongen i digi.no:


Svenskene betaler ikke regningen for Lyseggen
Moguls konsernsjef i retten

Til toppen