Lysende i Sun

Sun Microsystems resultat for fjerde fiskalkvartal overgikk analytikernes forventninger med god margin.

Sun Microsystems resultat for fjerde fiskalkvartal overgikk analytikernes forventninger med god margin.

Sun Microsystems må akseptere at oppmerksomheten rundt selskapets resultatfremleggelse kommer noe i skyggen av Microsoft, som la fram sine tall samtidig med Sun i går. Men Sun-tallene er gode nok de: Selskapet kan rapportere om et salg på 2,5 milliarder dollar og en fortjeneste på 237 millioner dollar, eller 61 cents per aksje. Wall Street-analytikerne hadde ventet en fortjeneste per Sun-aksje på 58 cents.

Det solide resultatet viser at Sun er på god vei mot å nå målet om en samlet årsomsetning på ti milliarder dollar. Så langt har imidlertid selskapet ikke nådd ennå. For fiskalåret som endte 30. juni nådde Sun en samlet omsetning på 8,6 milliarder dollar - en økning på 21 prosent sammenliknet fra fjorårets USD 7,1 milliarder.

Fortjenesten i fiskalåret 1997 passerte 762 millioner dollar, opp fra 476 millioner året før.

- Vi er godt fornøyd med å avslutte fiskalåret 1997 i en takt som indikerer at vi er et timilliardersselskap, sier styreformann og administrerende direktør Scott McNealy i Sun.

Sun Microsystems er en av verdens ledende leverandører av åpne nettverkløsninger med hovedprodukter som SPARC, Solaris og Java.

Selskapet kunngjorde samtidig med resultatfremleggelsen i går at de har inngått en endelig avtale om å overta Encore Computer Corporateds lagringsprodukt-divisjon for 185 millioner dollar.

Til toppen