Lysere også for svenske IT-konsulenter

IDC spår at også svenske IT-konsulenter vil få noen gode år.

IDC spår at også svenske IT-konsulenter vil få noen gode år.

IKT-Norges IT-indeks har spådd et solid løft for norske IT-konsulenter i 2004, noe selskapenes storstilte ansettelser bekrefter.

    Les også:

Nå lysner det også for de svenske IT-konsulentene. Etter et tøft 2003 har bransjens salgsomsetning tatt fart, og veksten blir enda sterkere fem år framover, kommer det fram av en fersk prognose fra IDC. Samtidig advarer IDC mot konkurransen fra lavkostland.

– Høykonjunkturen styrkes og er en sterk motor for hele IT-sektoren, sier senioranalytiker Nils Molin i analyseselskapet IDC til avisen Dagens Industri.

I fjor omsatte svenske IT-konsulenter for 42 milliarder kroner, som tilsvarte samme nivå som i fjor. Etter fjorårets nullvekst anslår IDC at veksten blir på 2,2 prosent i år, 4,7 prosent neste år og 5 til 6 prosent årlig mellom 2006 og 2008.

Analyseselskapet IDC tror det norske IT-tjenestemarkedet skal vokse med 9,2 prosent i år til 18,2 milliarder kroner. Salg av IT-tjenester utgjør mer enn halvparten av det norske IT-markedet.

– Outsourcing er det store vekstmarkedet og vi forventer stor oppgang på markedet når forhandlingene mellom Nordea, SAS og Ericsson slår gjennom med full kraft. IBM er et selskap som er godt posisjonert her, sier Nils Molin om det svenske markedet.

Tieto Enator spås å ha en større forutsetning for å lykkes i forhold til det andre børsnoterte IT-konsulentselskapet WM-data.

De største aktørene i Norge er EDB Business Partner, IBM, Ergo Group og Ementor.

Til toppen