FORBRUKERTEKNOLOGI

Lyset gikk opp for Philips – snur etter brukerstorm

Tredjeparts pærer skal likevel få virke på Hue-plattformen.

Hue-systemet er ikke spesielt rimelig, men byr på uante muligheter, spesielt for driftige utviklere.
Hue-systemet er ikke spesielt rimelig, men byr på uante muligheter, spesielt for driftige utviklere. Bilde: Philips
16. des. 2015 - 14:42

Som digi.no skrev i går innførte Philips en sperre mot tredjeparts lyspærer til den populære Hue-plattformen, der smart belysning blir kontrollert trådløst fra en styringsenhet i hjemmet.

En programvareoppdatering fjernet da effektivt muligheten til å bruke LED-pærer, som også kan være til dels langt billigere enn Philips sine egne, fordi de ikke var sertifisert. En lang rekke kunder tok dette ille opp.

Tilbaketog

Nå i dag er det klart at elektronikkgiganten har kommet på bedre tanker. De snur etter en brukerstorm og utallige kritiske presseoppslag verden over.

– Nylig oppgraderte vi Hue-programvaren for å sikre en best mulig sømløs opplevelse av oppkoblede lys for våre kunder. Denne endringen ble gjort i god tro, opplyser Hue i sitt eget utviklerforum, og fortsetter:

– Imidlertid undervurderte vi konsekvensene dette ville få for et mindre antall kunder, som bruker lyspærer av andre merker, som ikke lot seg kontrollere av Phillips Hue. På bakgrunn av våre kunders oppfatning av dette har vi bestemt oss for å trekke tilbake programvareoppdateringer, slik at lys fra andre leverandører fortsetter å fungere med Hue slik de gjorde før.

Den samme beskjeden ble for få minutter siden også sendt til digi.no fra Philips sitt eget, danske PR-byrå.

Selskapet oppgir at de nå jobber med å rulle tilbake versjon 1.11 av Hue-programvare, som er den utgaven der blokkeringen først ble iverksatt.

Anbefaler sertifiserte pærer

De skal fortsatt sertifisere LED-pærer for bruk med Hue, inkludert fra tredjepart (en ny ordning døpt «Venner av Hue»). Det oppgis at dette er for å teste produktene og sjekke at de er kompatible.

Ifølge Philips er årsaken at bruk av usertifiserte lyspærer kan gi en dårligere opplevelse i form. Eksempler som gis er at lysdimmer ikke fungerer, eller at fargespekteret ikke blir korrekt.

Et gyldig poeng, men nå slipper i det minste kunder som har kjøpt tredjeparts LED-pærer til sine Hue-oppkoblede hjem å sitte i stummende mørke.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.