Lysfølsom LCD-skjerm fra Eizo

Eizo lanserte nylig en vanlig LCD-skjerm med noe uvanlig funksjonalitet.

Eizo lanserte nylig en vanlig LCD-skjerm med noe uvanlig funksjonalitet.

Eizo lanserte i går den 17 tommer store LCD-skjermen FlexScan L550 i Norden. Dette er den første modellen i selskapets PrimEdge-serie.

Det mest spesielle med den nye skjermen er automatisk regulering av lysstyrken fra skjermen basert på målinger gjort av en sensor i fronten av skjermen. I et rom med mye lys fra lamper eller sollys vil lysstyrken fra skjermen automatisk øke, mens den vil senkes hvis lysnivået i omgivelsene går ned. Brukeren kan også overstyre denne funksjonaliteten.

En annen type lysjustering vil automatisk oppdage og kompensere for endringer i lysstyrken fra skjermen forårsaket av temperatur og endring over tid.

Når monitoren oppdager et analogt signal, skal klokke, fase, billedposisjonering og oppløsning automatisk justeres uten å gå via menyer.

Skjermen har en lysstyrke på 300 cd/m², et kontrastforhold på 450:1 og en responstid på 16 ms, som bør være tilstrekkelig også når det er film og spill som vises på skjermen.

Skjermen leveres med 5 års garanti. Prisen bestemmes av den enkelte distributør og forhandler, men ansvarslig for Eizo Europe AB i Norge, Terje Rishovd, sier til digi.no at skjermen vil koste omtrent 4000 kroner.

Til toppen