BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lyspærer har bedre varedeklarasjon enn PC-er

AMD samler støtte for en varedeklarasjon for PC-er, for å hjelpe særlig førstegangskjøpere.

22. aug. 2002 - 09:10

AMD har lenge kjempet mot det selskapet kaller "megahertz-myten", at det viktigste måltallet for en PC er klokkefrekvensen til prosessoren. I fjor lanserte selskapet noe det kalte "True Performance Initiative", for blant å drive folkeopplysning om at en lurere konstruert prosessor kan kjøres saktere enn konkurrentens og likevel behandle flere data i samme tidsrom.

Les også

Budskapet har nådd ut til dem som leser fagblader og sammenliknende tester, der det dokumenteres hvordan AMD Athlon-prosessorer er fullt på høyde med raskere Intel Pentium 4-prosessorer i praktisk ytelse. Det har også nådd ut til en gruppe PC-brukere i USAs delstat Illinois, som ifølge PCWorld er i ferd med å saksøke både Intel og PC-leverandørene Gateway og Hewlett-Packard, for å ha villedet dem til å tro at Pentium 4 er bedre enn Pentium III og Athlon. Søksmålet er i et svært tidlig stadium.

Men allment sett, har ikke budskapet nådd særlig bredt ut. I går, under den offisielle lanseringen av de nyeste Athlon-prosessorene XP 2600+ og XP 2400+, slo AMD fast at lyspærer har bedre varedeklarasjon enn PC-er, og at det samler støtte i bransjen for et initiativ som skal føre fram til en entydig og forståelig varedeklarasjon, slik at også uerfarne kjøpere får noe objektivt å forholde seg til når de står i butikken.

Les også

Ytterligere detaljer ble ikke gitt. AMD innrømmer at de fortsatt arbeider med hva slags standardtester som skal brukes, og hvordan konklusjonene skal formuleres i en hensiktsmessig varedeklarasjon for PC-er. AMD regner med å ha et forslag klart tidlig neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.