Lytt gratis til mengder av kjent musikk

Lytt gratis til mengder av kjent musikk

En ganske ukjent nettjeneste lar deg helt gratis spille av 160.000 låter fra gamle og nye artister som Coldplay, Beatles og Metallica.

Nettstedet Sideload.com, som drives av MP3tunes, er en samling med gratis musikkspor hentet fra hele weben som er blitt lastet inn i Oboe, et nettbasert musikkavlukke som også drives av MP3tunes.

Det spesielle med Sideload, som angivelig skal inneholde mer enn 160.000 spor fra nesten 19.000 forskjellige artister, er at låtene er fritt tilgjengelige for avspilling - helt gratis. Man trenger ikke engang registere seg. Fra forsiden kan man velge fra lister over de mest populære låtene eller de nyeste låtene. I tillegg kan man søke eller velge fra en alfabetisk oversikt. Klikk deretter på avspillingsknappen og låten vil bli spilt av i sin fulle lengde i en Flash-basert avspiller.

Selve musikken befinner seg ikke hos Sideload selv, men lastes fra andre kilder som Oboe-brukerne har oppgitt.

    Les også:

Musikken kan også legges til i en Locker som brukeren i utgangspunktet kan opprette fritt. Men den har begrenset lagringsplass og det koster penger å utvide plassen. Da kan man opprette spillelister og slipper å måtte starte hver enkelt låt for seg.

Det er høyst uklart om musikken som tilbys via Sideload er lagt ut med alle rettighetshavernes godkjennelse. Blant annet har band som Metallica tidligere vært rimelig kritiske til å dele ut musikken sin gratis. Man finner mer enn 150 spor med Metallica, men mange er nok identiske eller i hvert fall den samme låten.

I listen over de mest populære sporene finner man blant annet eldre artister som Beatles, Eagles og Chicago, men også nyere artister som Eminem, Ladytron og Coldplay.

Til toppen