JUSS OG SAMFUNN

Lytt til NRK-råd på nettet

For første gang er det mulig å overvære et Kringkastingsråd-møte via Internett. Du får ingen bilder av Ivan Kristoffersen, Kristin Clemet, Roy Jacobsen & Co, men kan lytte til hva de har å si.

24. aug. 2000 - 10:52

Ivan Kristoffersen var i mange år en meget frittalende redaktør i avisa Nordlys. Nå skal han gi råd om hva statskanalen skal gjøre i en digital hverdag.

- Vi har snakket mye om økonomi og teknikk, nå ønsker vi en debatt om journalistikken. Det er ingen tvil om at journalistikken forandrer seg, sier Kristoffersen til NRK Interaktiv i forkant av møtet. Han mener Internett setter nye krav til god journalistikk:

- Hva skal man satse på? Det hurtige hendelsespregede eller å gå i dybden og formidle kunnskap om hva som er viktig og sant. Det er det store spørsmålet for dagens medier, sier han, ifølge NRK Interaktiv.

Rådet ble utnevnt i 1998 og sitter til år 2001. Det består av 14 medlemmer der NHO-direktør Kristin Clemet, forfatter Roy Jacobsen, SV-politiker Kjellbjørg Lunde er blant de mest kjente navnene. Einar Førde og resten av NRK-ledelsen er også til stede.

Hvis du går inn på den nye nettradiofunksjonen til NRK, der du kan få lyttet til alle NRKs radiokanaler, kan du høre på rådsmøtet som varer til 12:00 i dag, torsdag den 24. august.. NRK nettradio

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.